Depo.Кухня: Готуємо тортіні з полуницею та чорним перцем
Тортіні - це різновид італійської випічки, яку готують за технологією мафінів
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
30 червня 2020 16:00

Випічка з полуницею надзвичайно різноманітна. Ця запашна ягода "підсолоджує" наше життя у літню пору, а розмаїття бісквітів, пирогів, кексів, тортів та чізкейків з полуницею просто вражає.
На Depo.Кухні цього разу ми приготували тортіні з полуницею і цей нескладний рецепт нас приємно вразив. Тортіні - це різновид італійської випічки, яку готують за технологією мафінів. Тісто для тортіні, зазвичай, має консистенцію густої сметани, всередину ж кладуть ягоди, або порізані фрукти, поєднують їх із подрібненими фісташками, додають спеції. Італіці, які, до того ж, є знатними гурманами, також люблять дарувати набори тортіні, коли ходять у гості. Бо що може бути краще зе легку ароматну випічку під час душевних розмов за чашкою капучіно.
На Depo.Кухні заради експерименту ми додали у полуничні тортіні мелений чорний перець та подрібнені горіхи кешью. Полуниця з чорним перцем - це неочікуване поєднання, яке геть не вписується в уявлення того, якою має бути полунична випічка. Тим не менше, результат нас приємно здивував та подарував неймовірні смакові відчуття. Спробуйте і ви тортіні з полуницею та чорним перцем і обов'язково поділіться у коментарях під відео своїми враженнями від цього десерту.
Рецепт тортіні (маффіни) з полуницею та чорним перцем від Depo.Кухні
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Борошно
180 г
- Цукор
130 г
- Масло вершкове
100 г
- Яйця
3 шт.
- Полуниця
200 г
- Кешью
50 г (підійдуть і інші горішки)
- Розпушувач
1 ч.л.
- Перець чорний
0,5 ч.л. (перець має бути мелений)
- Сіль
дрібка
- Вершки жирність 33%
100 г (збити для подачі)
Приготування:
- У просіяне борошно додаємо чорний мелений перець, розпушувач та сіль;
- У глибоку миску кладемо м'яке вершкове масло (витягти з холодильника за 3,5 години до початку робочого процесу) вбиваємо яйця та збиваємо міксером на низьких обертах 2 хвилини;
- Додаємо в масу цукор і ще раз збиваємо протягом 2-3 хвилин;
- Далі додаємо борошно (у якому вже є перець, сіль та розпушувач) у яєчно-масляну суміш у два етапи, збиваючи обережно міксером (в два етапи – аби не було в тісті грудочок);
- Нарізаємо полуницю, додаємо її разом із подрібненими горіхами у яєчно-масляну суміш. Вмішати полуницю у тісто краще лопаткою. Міксер тут вже не потрібен;
- Готове тісто за консистенцією має нагадувати густу сметану;
- Силіконові формочки або залізні заповнюємо тістом на 2/3. Попередньо у форми можна викласти спеціальні паперові формочки – так тортіні точно не прилипнуть до залізних чи силіконових форм;
- Випікаємо полуничні тортіні з перцем у духовці протягом 20-25 хвилин при температурі 180 °С;
- Вершки (жирністю 33%) збиваємо і подаємо з теплими свіжими тортіні в окремій ємності, аби ті, хто буде куштувати, могли ложкою додавати ці вершки.
7-8 тортіні
140 гривень
370 Ккал/100 г
45-50 хв.
Особливості приготування
- Для тортіні обирайте полуницю середнього розміру і нарізайте її на четвертинки. Якщо ви дуже дрібно наріжете полуницю - ягоди пустять сік і тісто вийде занадто вологим;
- Краще, звісно, самостійно помолоти чорний перець для цієї випічки. В ідеалі зробити це потрібно під час приготування тортіні - так перець максимально збереже свій аромат і передасть його у випічку;
- Замість пшеничного борошна вищого сорту можете використати борошно грубого помелу. Саме таке борошно містить необхідні вітаміни, мінеральні та поживні речовини (У борошні вищого сорту вони в мінімальній кількості);
- Замість кешью у тортіні можна покласти очищені подрібнені фісташки або будь-які інші горіхи;
- Коли збиваєте вершки для подачі тортіні, можете додати в них трохи маскарпоне. У вас вийде смачний мус, більш щільний за своєю текстурою. Цукор додавати у мус не обов'язково, адже ви маєте солодкі тортіні.