Depo.Кухня: Готуємо "той самий" вишневий пиріг

На Depo.Кухні ділимось рецептом того самого ароматного вишневого пирога, у якому багато начинки і не дуже багато тіста 

Depo.Кухня: Готуємо "той самий" вишневий…

Маючи навіть найпростіші інгредієнти у холодильнику, цілком можливо приготувати справжній шедевр. У нашому випадку мова піде про вишневий пиріг, той самий, у якому багато соковитої начинки і не дуже багато тіста. Та найголовніше в цьому пирозі - божественний аромат, який довершує пік кулінарного блаженства. Перевірено: всі, хто куштував цей вишневий пиріг, неодмінно просив ще.

В сезон, коли немає свіжої вишні, підійде заморожена. Головне – зцідити з неї сік та не переборщити з крохмалем. Пиріг виходить дуже ароматним , соковитим і закохатись у нього можна вже з першого шматочка. Замість тростинного цукру в цьому рецепті можна використовувати і звичайний, але головне – це кориця, яка в поєднанні з ароматом вишні працює, наче афродизіак.

ВІДЕОРЕЦЕПТ ТОГО САМОГО ВИШНЕВОГО ПИРОГА ВІД Depo.Кухні 

Інгредієнти для приготування вишневого пирога

  • Тростинний цукор — зображення інгредієнта
    Тростинний цукор

    100 г (50 в тісто та 50 для начинки)

  • Розпушувач — зображення інгредієнта
    Розпушувач

    0,5 ч.л.

  • Кукурудзяний крохмаль — зображення інгредієнта
    Кукурудзяний крохмаль

    2,5 ст.л.

  • пшеничне борошно — зображення інгредієнта
    пшеничне борошно

    300 г

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    100 г

  • Яйця — зображення інгредієнта
    Яйця

    1 шт.

  • Сметана — зображення інгредієнта
    Сметана

    70 г

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    дрібка

  • заморожена вишня — зображення інгредієнта
    заморожена вишня

    500 г (без кісток)

  • кориця — зображення інгредієнта
    кориця

    0,5 ч.л.

Ще нам знадобиться форма для випічки, пергаментний папір та гарний настрій, який також є інгредієнтом процесу створення пирога. 

ПРИГОТУВАННЯ: 

 

Готуємо спершу основу для пирога

  • Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем, 50 г цукру, дрібкою солі;
  • Холодне вершкове масло нарізаємо на кубики, додаємо у борошняну суміш і починаємо подрібнювати блендером до стану крихти;
  • Додаємо сметану, яйце, вимішуємо еластичне тісто (борошна може знадобитись трохи більше або менше);

  • Далі тісто загортаємо у харчову плівку і відправляємо у холодильник "відпочити" на 30-40 хвилин;
  • Після того як тісто "відпочило", виймаємо його і відділяємо від основної кількості 1/10 частину – ця невелика кількість тіста знадобиться для декору верхівки. Її ми можемо покласти у холодильник. Далі працюємо з основою для пирога. Розкочуємо тісто та викладаємо у форму, формуємо бортики;

  • Накриваємо форму з тістом шматком фольги,  закріпляємо по краєчках;

  • Далі відправляємо тісто у попередньо розігріту до 180 °С на 15 хвилин для того, аби основа попередньо пропеклась;

 

 

Готуємо вишневу начинку для пирога

  • Заморожену вишню відкидаємо на друшляк, аби з неї стік сік. Якщо ви готуєте пиріг у сезон свіжої вишні, то у цьому випадку відкидати вишню на друшляк не потрібно;
  • Після того, як сік стік, у вишню додаємо 50 г тростинного цукру, крохмаль, перекладаємо у сотейник і ставимо на вогонь, доводимо вишневу начинку до кипіння;
  • Знімаємо вишню з вогню, додаємо корицю, перемішуємо;
  • У пропечену основу для пирога викладаємо вишневу начинку.

 

  • Дістаємо маленький шматочок тіста з холодильника, розкочуємо його у тонку ковбаску і декоруємо верхівку (як – дивись у відео);
  • Повертаємо пиріг назад у духовку. Цього разу випікаємо вже протягом 25-30 хвилин;
  • За 6 хвилин до готовності пиріг за бажанням дверху можна змастити яєчним жовтком (це актуально в тому випадку, якщо ви його декорували полосками тіста). Тоді вони блищатимуть. Якщо ж ви робили просто відкритий вишневий пиріг, то змащувати жовтком не потрібно;
  • Готовий пиріг можна притрусити зверху за бажанням мигдалевими пластівцями, або цукровою пудрою;
  • Його можна подавати як гарячим так і холодним. 

  • 6-7 порцій

  • 135 гривень

  • 325 Ккал/100 г

  • 1 год. 35 хвилин

Особливості приготування



- Перш ніж готувати начинку для пирога, зцідіть з вишні сік.  Вишня не повинна плавати у ньому. Також не кладіть у начинку надто багато крохмалю - це може зіпсувати смак випічки; 



- Цей рецепт підходить і для приготування вишневих міні-тартів. У цьому випадку будуть потрібні невеликі форми для тартів;



- Вишневий пиріг можна зробити і закритим. Для цього потрібно тісто розділити дві однакові частини. Одна служитиме основою, а іншою, охайно розкоченою, ви будете вкривати пиріг;



- Вишневий пиріг можна подавати як гарячим, з кулькою морозива, так і холодним - у цьому випадку доречною буде тепла шоколана поливка та горіхова присипка. 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"