Depo.Кухня: Готуємо запашний банановий хліб

На Depo.Кухні розкриваємо секрети "випічки щастя" - бананового хлібу

Depo.Кухня: Готуємо запашний банановий х…

На Depo.Кухні ми приготували справжню енергетичну бомбу – банановий хліб. Хтось скаже, що це – кекс або пиріг і буде правим, але технологія його приготування прямо вказує на те, що це ніщо інше, як хліб. Рецепт цієї поживної корисної випічки вигадали американці. Перша згадка в кулінарних книгах про цей хліб з'явився в американській кулінарній книзі в 1933-му році. Потім було вигадано ще кілька варіацій його приготування, а пізніше і спеціальні суміші-порошки для випічки. 

Цей хліб і досі популярний в Америці та Австралії, але шанувальники цієї випічки є у кожній країні світу. Банановий хліб здебільшого випікають на рослинній олії, а вершкове масло, маргарин і дріжджі в рецепті не потрібні. Саме відсутність жирів тваринного походження і дріжджів роблять цей хліб популярним серед веганів і тих, хто, здебільшого, притримується рослинної дієти.

Банановий хліб прекрасно підходить на сніданок: шматочок такої випічки з самого ранку може зарядити енергією аж до обіду. Він може бути альтернативою звичним тостам: хліб можна змащувати варенням, медом, маслом, арахісовою пастою, або просто класти на нього скибочку сиру і їсти. В одній буханці бананового хліба - 400 г стиглих бананів! Калій, що міститься в бананах, регулює водний баланс в організмі, зменшує набряки, а разом з магнієм нормалізує роботу серця і нервової системи.

Дуже смачним виходить банановий хліб на фруктозі (альтернатива цукру – Ред.). Фруктоза солодша за сахарозу, а значить, у випічку її потрібно класти менше (якщо, наприклад, вам в рецепті пропонують покласти 150 г цукру, то можна замінити на 100 г фруктози). Також для цього хліба краще обирати дуже стиглі банани – вони і солодші і переминати їх до стану пюре буде легше.

Багатий на корисні вуглеводи банановий хліб підходить спортсменам та тим, хто має постійні фізичні навантаження. Але головне те, що банановий хліб, дійсно, може зробити нас щасливішими. В бананах міститься амінокислота триптофан – коли вона засвоюється організмом, то перетворюється на "гормон щастя" серотонін. Серотонін піднімає настрій і покращує сон, знімає депресію і тривожність. Тож, запасайтесь бананами та хутчіш на кухню, готувати банановий хліб.

РЕЦЕПТ БАНАНОВОГО ХЛІБУ

Інгредієнти: 

  • Банан — зображення інгредієнта
    Банан

    3 шт. (великі і стиглі)

  • Яйця — зображення інгредієнта
    Яйця

    3 шт.

  • Олія — зображення інгредієнта
    Олія

    180 мл

  • Борошно — зображення інгредієнта
    Борошно

    320 г

  • Ванільний цукор — зображення інгредієнта
    Ванільний цукор

    1 пакетик

  • Розпушувач — зображення інгредієнта
    Розпушувач

    1,5 ч.л.

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    дрібка

  • Тростинний цукор — зображення інгредієнта
    Тростинний цукор

    100 г

  • Родзинки — зображення інгредієнта
    Родзинки

    50 г

  • волоські горіхи — зображення інгредієнта
    волоські горіхи

    50 г (підсушені)

Як готувати банановий хліб:

інгредієнти для бананового хлібу

- Підготуємо банани: чистимо їх, розминаємо ретельно товкачиком, добре змішуємо з яйцями, ванільним цукром та рослинною олією;

розминаємо банани

- У просіяне борошно додаємо розпушувач та дрібку солі, цукор і перемішуємо. Вливаємо сюди ж бананову суміш, додаємо попередньо промиті і просушені родзинки, перемішуємо;

додаємо борошно в бананову суміш

- У змащену олією форму викладаємо суміш і ставимо випікатись у попередньо розігріту духовку при 170 °С на 55 хвилин.

- Готовність бананового хліба перевіряємо зубочисткою або тоненькою дерев’яною паличкою

- Готовий хліб не потрібно одразу виймати з форми. Дайте йому постояти 30 хвилин.

Дуже смачним виходить банановий хліб на фруктозі

Багатий на корисні вуглеводи банановий хліб підходить спортсменам

  • 1 буханка вагою в 970 г

  • 105 гривень

  • 333 Ккал

  • 1 година 15 хвилин

Підписуйтесь на YouTube канал Depo.Кухні, аби завжди бути в курсі найсмачніших рецептів.

Пишіть в коментарях, яким вийшов ваш банановий зліб, приготований за нашим рецептом. 

Особливості приготування

- Якщо ви у банановий хліб покладете перезрілі банани (коли шкірка починає набувати світлого коричневого кольору), то ваша випічка від цього лише виграє;

- Соняшникову олію в рецепті можна за бажанням замінити на оливкову;

- Можна комбінувати різні види борошна в хлібі. Наприклад, загальну кількість борошна у 320 г розбити на 150 г пшеничного та 70 г гречаного або цільнозернового;

- Не кладіть в банановий хліб багато цукру. Стиглі банани і без того солодці. Надмірною кількістю цукру ви ризикуєте зіпсувати істинний смак випічки;

- За бажанням банановий хліб можна заморожувати. Зберігати у морозильній камері можна біля двох тижнів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"