Великоднє печиво. Святковий рецепт від Depo.Кухня

Печиво за рецептом від Depo.КУХНЯ виходить дуже смачним та ароматним, а до процесу випікання та прикрашання можна підключити дітлахів
 

Великоднє печиво. Святковий рецепт від D…

На Великдень окрім пасок можна ще спекти святкове печиво. Якщо різдвяне печиво асоціюється зі сніжинками, оленями, ялинками та імбирними чоловічками, то до Великодня випікають печиво у формі янголів, яєць, курочок, кроликів. Печиво у формі яєць можна розмалювати у писанкові орнаменти – це надасть йому особливого святкового вигляду, а ще до процесу розфарбовування печива можна долучити дітей. Малеча дуже любить малювати на печиві, а ще більше – їсти. Готовими оздобленими виробами можна навіть прикрасити оселю до Великодня. Рецепт печива від Depo.КУХНЯ дуже простий, печиво виходить смачним та ароматним, до того ж не потребує великих фінансових затрат.

Відеорецепт великоднього печива

Печиво. результат

  • 24-25 шт.

  • 85-90 гривегь

  • 365 ккал/100 г

  • 1 година

Для тіста знадобиться:

  • зображення інгредієнта — Борошно
    Борошно

    скільки вбере тісто

  • зображення інгредієнта — Масло вершкове
    Масло вершкове

    150 г.

  • зображення інгредієнта — Цукор
    Цукор

    230 г.

  • зображення інгредієнта — Мед
    Мед

    60 г.

  • зображення інгредієнта — Яйця
    Яйця

    2 шт.

  • зображення інгредієнта — Спеції
    Спеції

    1 ч.л

ПРИГОТУВАННЯ:

 

  • Змішуємо  в емальованій каструльці масло, мед, цукор, яйця, прянощі;
  •  Прогріваємо масу на середній температурі, помішуючи лопаткою;
  •  Коли цукор розчиниться, вводимо соду;
  • Якщо суміш раптово почне пригорати або прилипати до дна, вогонь треба зменшити до мінімуму;
  • Прогріваємо масу ще пару хвилин і лишаємо приблизно на 57 хвилин, аби охолола.
  • У рідку заготовку потроху додаємо борошно, невеликими частинами;
  •  Замішуємо спочатку лопаткою, а коли тісто стане густим і еластичним, вимішуємо на столі або дошці. Додаємо борошна стільки, скільки знадобиться для отримання слухняного тіста;
  • Розкочуємо тісто, формочками вирізаємо печиво. Викладаєчи заготовки печива на деко, між виробами бажано дотримуватися дистанції від 1 см, аби печиво не злиплось між собою в духовці.

 

Особливості приготування

Під час випікання печива духовка повинна бути закритою. Не відкривайте її без необхідності. Також варто пам'ятати, що неправильно виставлених температура в духовці може зіпсувати навіть найкращий перевірений рецепт;
Борошно для печива краще просіяти. Якщо у вас немає сита, то можна пересипати муку з пакету в миску й назад кілька разів;
Якщо раптом у вас алергія на мед, то в цьому рецепті можна його не використовувати. Печиво без додавання меду виходить також смачним;

Яйця для печива краще брати вищого сорту, а масло краще брати жирне, починаючи від 73% жирності і вище;
Печиво, приготоване за цим рецептом, можна зберігати до чотирьох днів. Але якщо ви його загорнете в пергаментний папір, то воно "проживе" тиждень, а можливо і трохи більше;

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook