Великоднє печиво. Святковий рецепт від Depo.Кухня
Печиво за рецептом від Depo.КУХНЯ виходить дуже смачним та ароматним, а до процесу випікання та прикрашання можна підключити дітлахів
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
24 квітня 2019 11:31
На Великдень окрім пасок можна ще спекти святкове печиво. Якщо різдвяне печиво асоціюється зі сніжинками, оленями, ялинками та імбирними чоловічками, то до Великодня випікають печиво у формі янголів, яєць, курочок, кроликів. Печиво у формі яєць можна розмалювати у писанкові орнаменти – це надасть йому особливого святкового вигляду, а ще до процесу розфарбовування печива можна долучити дітей. Малеча дуже любить малювати на печиві, а ще більше – їсти. Готовими оздобленими виробами можна навіть прикрасити оселю до Великодня. Рецепт печива від Depo.КУХНЯ дуже простий, печиво виходить смачним та ароматним, до того ж не потребує великих фінансових затрат.
Відеорецепт великоднього печива
Печиво. результат
24-25 шт.
85-90 гривегь
365 ккал/100 г
1 година
Для тіста знадобиться:
- Борошно
скільки вбере тісто
- Масло вершкове
150 г.
- Цукор
230 г.
- Мед
60 г.
- Яйця
2 шт.
- Спеції
1 ч.л
ПРИГОТУВАННЯ:
- Змішуємо в емальованій каструльці масло, мед, цукор, яйця, прянощі;
- Прогріваємо масу на середній температурі, помішуючи лопаткою;
- Коли цукор розчиниться, вводимо соду;
- Якщо суміш раптово почне пригорати або прилипати до дна, вогонь треба зменшити до мінімуму;
- Прогріваємо масу ще пару хвилин і лишаємо приблизно на 57 хвилин, аби охолола.
- У рідку заготовку потроху додаємо борошно, невеликими частинами;
- Замішуємо спочатку лопаткою, а коли тісто стане густим і еластичним, вимішуємо на столі або дошці. Додаємо борошна стільки, скільки знадобиться для отримання слухняного тіста;
- Розкочуємо тісто, формочками вирізаємо печиво. Викладаєчи заготовки печива на деко, між виробами бажано дотримуватися дистанції від 1 см, аби печиво не злиплось між собою в духовці.
Особливості приготування
Під час випікання печива духовка повинна бути закритою. Не відкривайте її без необхідності. Також варто пам'ятати, що неправильно виставлених температура в духовці може зіпсувати навіть найкращий перевірений рецепт; Борошно для печива краще просіяти. Якщо у вас немає сита, то можна пересипати муку з пакету в миску й назад кілька разів; Якщо раптом у вас алергія на мед, то в цьому рецепті можна його не використовувати. Печиво без додавання меду виходить також смачним; Яйця для печива краще брати вищого сорту, а масло краще брати жирне, починаючи від 73% жирності і вище; Печиво, приготоване за цим рецептом, можна зберігати до чотирьох днів. Але якщо ви його загорнете в пергаментний папір, то воно "проживе" тиждень, а можливо і трохи більше;