DEPO.КУХНЯ: Готуємо гарбузовий паштет із салом
Гарбузовий паштет із салом можна віднести до розряду нестандартних страв. За своїм складом паштет простий, але за смаковими якостями не поступається навіть вишуканим гарбузовим стравам
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
25 листопада 2019 17:00
Гарбузові страви восени та взимку займають на столах українців особливе місце. З гарбуза роблять дуже смачні пироги, пиріжки, кекси, додають у спагеті та салати, варять з нього каші і супи, створюють різноманітні оригінальні солоні та солодкі закуски. Існують навіть гурманські рецепти із квіток гарбуза, які підсмажують у клярі. Такі смаколики подають із червоним вином.
Гарбуз дуже корисний, а страви з нього можна готувати на сніданки, обіди та вечері. При вдалому поєднанні гарбуза з різними спеціями та різноманітній подачі він практично не набридає. Згідно досліджень, гарбуз вживали в їжу дуже давно. Насіння гарбуза археологи знаходили під час розкопок індіанських руїн. Вважається, що батьківщиною гарбуза-красеня є північна Америка. Зараз гарбуз смакують в усьому світі, а в деяких країнах його використовують навіть у якості ліків від деяких хвороб.
Ми ж на DEPO.КУХНІ радимо приготувати дуже смачний пікантний гарбузовий паштет, який ідеально підходить для бутербродів, а у святкових варіаціях його можна використовувати і у якості наповнювача для мініатюрних капкейків.
ВІДЕОРЕЦЕПТ ГАРБУЗОВОГО ПАШТЕТУ ІЗ САЛОМ
ІНГРЕДІЄНТИ
- гарбуз
700 г (очищений та порізаний)
- сало
80- 100 г
- Яйця
2 шт.
- Олія
1,5 ст. ложки
- Сіль
(за смаком)
- Спеції
Підходить суміш перців, також карі
- гарбуз
700 г (очищений та порізаний)
- сало
80- 100 г
- Яйця
2 шт.
- Олія
1,5 ст. ложки
- Сіль
(за смаком)
- Спеції
Підходить суміш перців, також карі
ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ:
- У форму викладаємо тоненько порізане, або подрібнене на кубики сало;
- На сало зверху викладаємо попередньо очищений та порізаний на кубики гарбуз;
- Сало з гарбузом ставимо запікатися у духовці при температурі 180°С протягом 30 хвилин (орієнтуємось на стан готовності гарбуза);
- Виймаємо форму з гарбузом та салом. Перекладаємо всі інгредієнти у чашу блендера, подрібнюємо інгредієнти до стану однорідного пюре;
- Вбиваємо в цю суміш 2 яйця, додаємо сіль та спеції, олію, ретельно перемішуємо і повертаємо суміш у форму для запікання;
- Випікаємо майбутній паштет протягом 35 хвилин при температурі 180 ° С.
- Готовий паштет не повинен буди рідким. Він має пастоподібну консистенцію.
10 бутербродів або 10 тарталеток
60 гривень
152 Ккал/100 г
1 година та 15 хвилин
Особливості приготування
- На першому етапі запікання не варто пекти гарбуз до повної готовності. Треба врахувати, що після подрібнення на блендері гарбуз запікається ще раз;
- Якщо паштет перепекти, страва втратить свій особливий смак. Тому важливо дотримуватись рецептури;
- Замість сала, за бажанням, можна використовувати бекон;
- Зі спецій для цього паштету найкраще підходить чорний перець та карі, але також можна використовувати суміш перців, або сушений кріп;
- Подавати такий паштет можна в тарталетках, на шматочках хлібу, на грінках;
- Паштет не підходить для тривалого зберігання. Споживати його потрібно одразу.