Depo.ua Logo

DEPO.КУХНЯ: Готуємо гарбузовий паштет із салом

Гарбузовий паштет із салом можна віднести до розряду нестандартних страв.  За своїм складом паштет  простий, але за смаковими якостями не поступається навіть вишуканим гарбузовим стравам

DEPO.КУХНЯ: Готуємо гарбузовий паштет із…

Гарбузові страви восени та взимку займають на столах українців особливе місце. З гарбуза роблять дуже смачні пироги, пиріжки, кекси, додають у спагеті та салати, варять з нього каші і супи, створюють різноманітні оригінальні солоні та солодкі закуски. Існують навіть гурманські рецепти із квіток гарбуза, які підсмажують у клярі. Такі смаколики подають із червоним вином.

Гарбуз дуже корисний, а страви з нього можна готувати на сніданки, обіди та вечері. При вдалому поєднанні гарбуза з різними спеціями та різноманітній подачі він практично не набридає. Згідно досліджень, гарбуз вживали в їжу дуже давно. Насіння гарбуза археологи знаходили під час розкопок індіанських руїн. Вважається, що батьківщиною гарбуза-красеня є північна Америка. Зараз гарбуз смакують в усьому світі, а в деяких країнах його використовують навіть у якості ліків від деяких хвороб.

Ми ж на DEPO.КУХНІ радимо приготувати дуже смачний пікантний гарбузовий паштет, який ідеально підходить для бутербродів, а у святкових варіаціях його можна використовувати і у якості наповнювача для мініатюрних капкейків.

ВІДЕОРЕЦЕПТ ГАРБУЗОВОГО ПАШТЕТУ ІЗ САЛОМ

ІНГРЕДІЄНТИ

  • гарбуз — зображення інгредієнта
    гарбуз

    700 г (очищений та порізаний)

  • сало — зображення інгредієнта
    сало

    80- 100 г

  • Яйця — зображення інгредієнта
    Яйця

    2 шт.

  • Олія — зображення інгредієнта
    Олія

    1,5 ст. ложки

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    (за смаком)

  • Спеції — зображення інгредієнта
    Спеції

    Підходить суміш перців, також карі

ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ: 

- У форму викладаємо тоненько порізане, або подрібнене на кубики сало;

- На сало зверху викладаємо попередньо очищений та порізаний на кубики гарбуз;

- Сало з гарбузом ставимо запікатися у духовці при температурі 180°С протягом 30 хвилин (орієнтуємось на стан готовності гарбуза);

- Виймаємо форму з гарбузом та салом. Перекладаємо всі інгредієнти у чашу блендера, подрібнюємо інгредієнти до стану однорідного пюре;

- Вбиваємо в цю суміш 2 яйця, додаємо сіль та спеції, олію, ретельно перемішуємо і повертаємо суміш у форму для запікання;

- Випікаємо майбутній паштет протягом 35 хвилин при температурі 180 ° С.

- Готовий паштет не повинен буди рідким. Він має пастоподібну консистенцію. 

 

 

  • 10 бутербродів або 10 тарталеток

  • 60 гривень

  • 152 Ккал/100 г

  • 1 година та 15 хвилин

Особливості приготування



- На першому етапі запікання не варто пекти гарбуз до повної готовності.  Треба врахувати, що після подрібнення на блендері гарбуз запікається ще раз;

- Якщо паштет перепекти, страва втратить свій особливий смак. Тому важливо дотримуватись рецептури;

- Замість сала, за бажанням, можна використовувати бекон;

- Зі спецій для цього паштету найкраще підходить чорний перець та карі, але також можна використовувати суміш перців, або сушений кріп;

- Подавати такий паштет можна в тарталетках, на шматочках хлібу, на грінках;

- Паштет не підходить для тривалого зберігання. Споживати його потрібно одразу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme