Depo.КУХНЯ: Готуємо смачні профітролі з авокадо

На Depo.Кухні ми пропонуємо приготувати профітролі з начинкою із авокадо. А поки вони щойно спечені та теплі, обов’язково присипте їх зверху тертим пармезаном

Depo.КУХНЯ: Готуємо смачні профітролі з…

Профітролі вигадали французи. У французькій мові спочатку слово "profitrole", яке означало невелику грошову винагороду або цінне придбання. Пізніше цим словом стали називати маленькі тістечка із заварного тіста. Є версія, що страву винайшов кухар на ім'я Жан Авіс, який в 1760 році почав випікати невеликі булочки з заварного тіста - шу. Коли булочки наповнювали солодким кремом, це були профітролі.

Французи настільки люблять профітролі, що можна знайти майже у кожній французькій кондитерській. Також без проблем можна знайти і булочки шу з начинками і без. Профітролі можуть бути як солодкими так і солоними. На фуршетних столах часто можна зустріти профітролі з паштетами, мусами з яєчного жовтка, вершкового сиру і зелені. Для солодких профітролів обирають заварний крем, карамель, шоколадний мус, іноді – морозиво.

На Depo.Кухні ми пропонуємо зробити "хід конем" і начинити профітролі ароматним пюре з авокадо. Але поки вони щойно спечені та ще тепленькі, обов’язково присипте їх зверху натертим пармезаном – це додасть їм оригінальності і зробить лише смачнішими. 

ВІДЕОРЕЦЕПТ ПРОФІТРОЛІВ З АВОКАДО

ІНГРЕДІЄНТИ 

Для заварного тіста знадобиться: 

  • Вода — зображення інгредієнта
    Вода

    250 мл

  • пшеничне борошно — зображення інгредієнта
    пшеничне борошно

    1 склянка

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    100 г

  • Яйця — зображення інгредієнта
    Яйця

    3 шт.

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    дрібка

  • Цукор — зображення інгредієнта
    Цукор

    0,5 ч.л. або одна повна

Для начинки: 

  • Авокадо — зображення інгредієнта
    Авокадо

    1 шт. (стиглий)

  • Лимонний сік — зображення інгредієнта
    Лимонний сік

    Сік 0,5 лимону

  • Оливкова олія — зображення інгредієнта
    Оливкова олія

    1 ст.л.

  • Перець чорний — зображення інгредієнта
    Перець чорний

    за смаком

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    дрібка

  • Зелень — зображення інгредієнта
    Зелень

    для декору

  • Пармезан — зображення інгредієнта
    Пармезан

    25 г (для посипання гарячих профітролів)

Приготування: 

  • У каструльку виливаємо склянку води і ставимо на вогонь. Нарізаємо кубиками вершкове масло і кладемо у воду, помішуючи, доводимо воду та масло до кипіння;
  • Зменшуємо вогонь і обережно всипаємо склянку борошна у каструльку, одразу активно починаємо все перемішувати ложкою чи лопаткою до однорідного стану;

  • Додаємо дрібку солі, трохи цукру, вимішуємо ще раз і знімаємо тісто з вогню;
  • Далі по одному вбиваємо в тісто яйця, не перестаючи ретельно мішати;

  • Тісто на вигляд має бути густим та блискучим;
  • Перекладаємо його у кондитерський мішок з насадкою ( за бажанням), але можна обійтись і без цього, викладаючи тісто ложкою на вистелене пергаментним папером деко;
  • Для одного профітролю не потрібно багато тіста, адже під час випікання він збільшиться в розмірах. Варто слідкувати за однаковою формою профітролів. Коли ви викладаєте тісто на пергамент порційно, профітролі прийматимуть саме ту форму, яку ви їм надаватимете;

  • Закладаємо профітролі у попередньо розігріту до 200°С духовку і спочатку випікаємо їх при цій температурі протягом 7 хвилин. Далі зменшуємо температуру до 180°С і випікаємо їх ще протягом 15 хвилин;
  • Щойно випечені гарячі профітролі зверху посипаємо тертим пармезаном;

  • Поки готові профітролі охолоджуються, приготуємо начинку.

Начинка для профітролів: 

- М’який авокадо чистимо, ріжемо і розминаємо виделкою чи подрібнюємо за допомогою блендеру до стану пюре; 

- Вичавлюємо в пюре з авокадо сік половини лимону, солимо, перчимо, додаємо оливкову олію та ще раз ретельно перемішуємо;

- Начиняємо профітролі пюре з авокадо, попередньо створивши в них невеликі надрізи, через які виходить повітря;

- Викладаємо профітролі на блюдо, присипаємо зверху дрібно нарізаною зеленню, прикрашаємо помідорами чері.

  • 15-17 профітролів

  • 120 грн (приблизно)

  • 365 Ккал/100 г

  • 50 хв. (підготовка та випікання)

Особливості приготування


  • Коли ви засипаєте борошно у воду з маслом, потрібно одразу інтенсивно вимішувати тісто ложкою, аби не було грудочок;

  • Тісто заварюється біля трьох хвилин. Тому не потрібно одразу знімати його з вогню. Потримайте його на плиті біля трьох хвилин, помішуючи;

  • Під час викладання тіста на деко варто пам’ятати про те, профітролі набудуть тієї самої форми, у якій ви викладаєте тісто. Можна зробити профітролі у формі горіха, також красиво виглядають і фігурні профітролі. 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"