Depo.ua Logo

Depo.Кухня: Готуємо закуску з лаваша, червоної риби та крем-чізу

Коли мова заходить про лаваш, то уява одразу малює смачну гарячу шаурму. Насправді ж ідей щодо приготування страв з лавашем сотні і Depo.Кухня у цьому виписку ділиться однією з них

Depo.Кухня: Готуємо закуску з лаваша, че…

Зараз страви з лавашем, здебільшого, готують ті, хто цінує свій час та зусилля. Чого не скажеш про часи, коли лаваш тільки-но почав з’являтись на столах народів Кавказу, Ірану та Афганістану. Тоді лаваш був не просто прісною випічкою, а особливим хлібом, з яким пов’язували історії та легенди.

За однією з них лаваш був спечений для порятунку вірменського царя Арама, який потрапив в полон до ассирійського царя Носора. Арама ув’язнили на 10 днів і залишили без їжі перед поєдинком. Та кмітливий цар попросив, аби йому привезли його захисний панцир. Гінці раз за разом передавали Араму панцирі, в яких ховали тонкий лаваш. Арам спеціально перебирав панцирами: говорив, що цей не підходить і треба інший. Все це, звісно, робилось заради отримання нових порцій лаваша. Так він підтримував свої сили і в день поєдинку переміг царя Носора і повернувся додому.

Не втратив лаваш своєї популярності і до наших днів. Найбільше його шанують у Вірменії, Іраку, Ізраїлі, Мексиці, Казахстані, Киргизії, Туреччині, та справжніх любителів лаваша можна знайти майже в усіх куточках світу.

По-перше, лаваш – це зручно. В тонкий хлібний листок можна загорнути все, що заманеться: овочі у комбінації з м’ясом, рибою, підійдуть гриби, сир, фарші. По друге, прісний лаваш ідеально підходить для тих, хто мінімізує в раціоні кількість борошняних виробів і не вживає дріжджовий хліб. Прісне тісто легко засвоюється організмом, тому лаваш дозволений у дієтичному харчуванні.

Коли мова заходить про лаваш, перша страва, яка спадає нам на думку – це шаурма. Але насправді ідей щодо приготування страв з лавашем сотні. Depo.Кухня пропонує приготувати вишукану та смачну холодну закуску:  листки лаваша ми змащуємо особливою сирною намазкою, на яку викладаємо шматочки солоної червоної риби та оливки. Справжнє свято для гурмана!

Рецепт холодної закуски з лавашем та червоною рибою від Depo.Кухні 

Підписуйтесь на YouTube-канал Depo.Кухні, аби бути завжди в курсі найсмачніших рецептів!

Інгредієнти: 

  • тонкий лаваш — зображення інгредієнта
    тонкий лаваш

    2 шт.;

  • Лосось слабосолений — зображення інгредієнта
    Лосось слабосолений

    130 г (можна брати іншу червону рибу);

  • вершковий сир — зображення інгредієнта
    вершковий сир

    150 г;

  • в'ялені оливки — зображення інгредієнта
    в'ялені оливки

    80 г;

  • Сік лимону — зображення інгредієнта
    Сік лимону

    1 ч.л.;

  • Цедра лимону — зображення інгредієнта
    Цедра лимону

    за смаком

  • Кріп — зображення інгредієнта
    Кріп

    5-6 гілочок (можна менше)

  • пір'я зеленої цибулі — зображення інгредієнта
    пір'я зеленої цибулі

    за смаком

- Нарізаємо зелень (кріп та цибулю);

Нарізаємо зелень

- Натираємо цедру лимону;

- Із в’ялених оливок попередньо потрібно вийняти кісточки. Дрібно нарізаємо їх;

- Змішуємо зелень, цедру, лимонний сік та нарізані оливки із кремчізом;

- Розгортаємо 1 листок лавашу та намазуємо його сирною масою (чітко розподіляємо масу так, аби вистачило на 2 листки лавашу;

- Тоненькими скибочками або пластинами нарізаємо слабосолену рибу та рівномірно викладаємо на сирну масу;

нарізаємо слабосолену рибу

- Загортаємо лаваш з начинкою у рулет (як – дивись відео);

- Загортаємо лаваш у харчову плівку і відкладаємо у холодльник настоятись біля 30-40 хвилин;

- Нарізаємо лаваш на порції, викладаємо на презентаційні тарілки. 

Нарізаємо лаваш

  • на 4 порції

  • 180 гривень

  • 267 Ккал/100 г

  • 20 хв.(приготування)+час на вистоювання в холодильнику

Особливості приготування

- Рибу для рулету не нарізайте кубиками, аби не повипадала. Краще нарізайте рибу смужками;

- Оливки в рецепті можна замінити на в'ялені томати, водорості вакаме або маринований перець;

- Прикрасити нарізаний рулет перед подачею можна зернинами червоної ікри. 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme