Depo.КУХНЯ: Готуємо жульєн у смачних корзиночках з тіста

Ароматний жульєн у корзиночках з тіста від Depo.КУХНІ перетворить ваш обід або вечерю на справжній сеанс дивовижної насолоди

Depo.КУХНЯ: Готуємо жульєн у смачних кор…

Серед розмаїття гарячих закусок жульєну відводять особливе місце. Як правило, його готують з грибами, куркою, рибою, з морепродуктами. Слово жюльєн (фр. Julienne - липневий, літній) – прийшло до нас із французької кухні. Це особливий спосіб нарізання тоненькою соломкою овочів. Манера нарізати овочі скибочками довжиною 6-7 сантиметрів і товщиною 2 мм була вперше згадана в книзі французького шеф-кухаря Франсуа Массіало. У сучасному трактуванні термін "жюльєн" передбачає нарізку овочів у вигляді соломки, а томатів з цибулею кільцями.

Смак жульєну багато в чому залежить від класичного вершкового соусу бешамель, який готують з вершкового масла, молока, борошна та спецій. Завдяки спеціям і зелені можна експериментувати із соусом, тим самим відкриваючи для себе світ нових смаків. Також є рецепти соусу бешамель, в яких замість молока використовують вершки. Саме таким соусом ми і заправили жульєн на Depo.КУХНІ. 

 Родичем жульєну є французький кокот (гаряча грибна або м'ясна страва під молочним соусом). Французька назва "кокот" пов'язана саме з формою подачі цієї закуски. На довгу металеву ручку овальної форми для запікання раніше одягали паперову трубочку, кінець якої був прикрашений паперовою фігуркою, яка нагадувала хвіст. Звідси і назва "cocotte", тобто курка. Жульєн подають на стіл у "кокотницях" гарячим, куштують його невеликими ложечками.

Ми ж Depo.КУХНІ пропонуємо інший варіант жульєну – у їстівних корзиночках з ніжного пісочного тіста, а це також дуже смачно.

ВІДЕОРЕЦЕПТ ЖУЛЬЄНУ ВІД DEPO.КУХНІ 

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для тіста знадобиться:

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    100 г (холодне)

  • пшеничне борошно — зображення інгредієнта
    пшеничне борошно

    230 г

  • Вершки — зображення інгредієнта
    Вершки

    2 ст.л.

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    0,5 ч. ложки

Для начинки знадобиться: 

  • Печериці — зображення інгредієнта
    Печериці

    350 г

  • Цибуля — зображення інгредієнта
    Цибуля

    150 г

  • Вершки — зображення інгредієнта
    Вершки

    180 мл (20% жирності)

  • Борошно — зображення інгредієнта
    Борошно

    2,5 ст.л.

  • Сир твердий — зображення інгредієнта
    Сир твердий

    130 г

  • Олія — зображення інгредієнта
    Олія

    2 ст. л.

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    0,5 ч.л.

  • Перець чорний — зображення інгредієнта
    Перець чорний

    за смаком

  • Зелень — зображення інгредієнта
    Зелень

    (кріп або кінза)

ПРИГОТУВАННЯ: 

Спершу готуємо начинку:

  • Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо. Печериці можна чистити а можна і ні – це за бажанням. Також дрібно їх нарізаємо;
  • Обсмажуємо цибулю на олії до золотистого кольору. Додаємо печериці і смажимо до рум'яного кольору. Підсмажена суміш грибів і цибулі не повинна бути ні надто вологою, ні надто сухою (на це піде біля 10-12 хвилин);
  • Солимо, перчимо гриби з цибулею і перекладаємо у ємність;
  • На цій самій сковорідці на олії ледь підсмажуємо борошно;
  • Додаємо вершки і доводимо до кипіння, помішуючи;
  • У вершковий соус додаємо грибну суміш, зелень, все ретельно перемішуємо.

Відставляємо начинку  і готуємо корзиночки:

  • У миску з борошном додаємо нарізане кубиками холодне вершкове масло і лопаткою починаємо перемішувати;
  • Додаємо у суміш вершки і сіль, перемішуємо ретельно, доки борошно не з'єднається з маслом та вершками. Потрібно борошно додавати поступово;

  • Тісто кладемо у холодильник на 30 хвилин "відпочити";
  • Коли півгодини промайнуть, витягаємо тісто, наповнюємо їм форми, формуючи кошики.

  • Радимо не робити надто товсті корзинки, але і надто тонкими вони також не мають бути;
  • Корзинки наповнюємо начинкою, притрушуємо сиром і запікаємо у духовці протягом 25-30 хвилин при температурі 180 °С.

 

Шукаєте прості та цікаві рецепти салатів? Завітайте на https://receptisalatov.com

 

 

 

 

Особливості приготування


  • Якщо ви не маєте "кокотниць", ви легко можете замінити їх на невеликі форми для випікання;

  • Як ми вже казали, смак жульєну багато в чому залежить від соусу. Саме завдяки соусу жульєн стає жульєном, а не просто стравою з грибів, сметани, сиру та курки. Тому, беручись за приготування, обов’язково потрібно приділити увагу і соусу;

  • Ідеальна температура запікання жульєну в духовці – 180 °С;

  • Жульєн – ніжна страва. Тому, якщо ви вагаєтесь, що краще додати, курку чи свинину, радимо зупинитись на курці, адже її смак більш ніжний;

  •  Найароматніший жульєн виходить із печерицями, або білими грибами. Також деякі кухарі використовують лисички – ці гриби також не менш ароматні та мають особливий смак;

  • Додавати занадто багато грибів у жульєн також не варто, адже вони можуть перебити смак соусу бешамель.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"