Depo.Кухня: Рецепт рулетиків з баклажанів із горіхово-сирною начинкою
У цьому випуску Depo.Кухні пропонуємо приготувати дуже смачну, поживну і корисну закуску з баклажанів, в яку просто неможливо не закохатись
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
26 серпня 2020 17:00
Страви грузинської кухні полюбляють не лише за яскравий смак. Вони водночас оригінальні і вишукані, самобутні і дуже смачні.
Що казати про грузинські закуски – пхалі, бадріджані, сациві, аджапсандал, ніжні надугі, гострі зелені помідори та інші соління. Це ж справжній кулінарний скарб! Грузини, до речі, дуже полюбляють класти у свої страви волоські горіхи – їхню кухню просто неможливо без них уявити. Вони є незамінними у різних соусах і приправах, широко використовуються для приготування різних страв з риби, м'яса і курки, також в овочевих стравах. В грузинських десертах горіхи також є топовим інгредієнтом.
Всі знають традиційну грузинську закуску – баклажани, фаршировані волоським горіхом. Цей рецепт на Depo.Кухні ми подаємо у власній інтерпретації: поєднуємо горіх з вершковим сиром. Таку закуску можна подавати як з соусами так і без них, вона ситна, поживна, корисна. Ці рулетики з баклажанів можна зробити гострими, а можна додати в рецепті інші спеції і отримати ніжний смак. Закуска з баклажанів від цього буде не менш смачною.
Рулетики з баклажанів із горіхово-сирною начинкою
Тож, ставте лайк під відео, а у коментарях пишіть, які страви з баклажанів вам вже доводилось готувати.
ІНГРЕДІЄНТИ:
(З розрахунку на 12-14 рулетиків)
- Баклажани
2 шт.(обираємо довгі)
- вершковий сир
130 г
- волоські горіхи
100 г
- Кінза
4-5 гілочок
- Часник
2 зубчики
- Сіль
на власний смак
- Олія
для обсмажування баклажанів
- Яблучний оцет
на власний смак
- Спеція карі
0,5 ч.л.
- Болгарський перець
половинка
ПРИГОТУВАННЯ:
- Нарізаємо баклажани на пластини завтовшки 3-5 мм (як це робити – дивись відео);
- Перш ніж обсмажувати, баклажани потрібно підготувати. Щедро солимо баклажанні пластини, лишаємо полежати на 10- 15 хвилин. Так вони віддадуть вологу і не будуть гірчити. Кількість солі визначайте на власний смак. Все залежить від того, скільки солі любите саме ви;
- У цей час приготуємо начинку. Горіхи за допомогою блендеру (або кавомолки) подрібнюємо до стану пасти, додаємо вершковий сир, 1 ч.л. яблучного оцту (можна трохи більше), трохи карі, підсолюємо за смаком, додаємо нарізану кінзу, подрібнений часник і добре перемішуємо;
- Повертаємось до баклажанів. Віджимаємо їх обережно від зайвої вологи, промиваємо водою, обсушуємо паперовим рушником і підсмажуємо з обох боків до рум’яного стану. Баклажанні пластинки не повинні бути твердими. Тож, варто гарно їх обсмажити, але і не пересмажити;
- Даємо 5-7 хвилин баклажанам охолонути;
- Далі робимо рулетики: 1,5 чайної ложки начинки кладемо на край баклажанної пластини і загортаємо у рулетик. Закріпляємо зубочисткою або шпажкою (аби краще тримались). Викладаємо на тарілку для презентації, декоруємо зеленню або мікрогріном. В рулетик можна загорнути тонку скибочку червоного болгарського перцю - так страва виглядатиме яскравіше;
Тепер ви маєте чудовий рецепт рулетиків із баклажанів із сирно-горіховою начинкою. Цей рецепт трохи навіяний Грузією – у їх національній кухні фарширують баклажан горіхами та спеціями, але на Depo.Кухні ми приготували їх на свій манер, з крем-чізом. Це задоволення, яке важко описати словами. Тут потрібно самим приготувати.
Смачного!
12-14 рулетиків
140 гривень (приблизно)
380 Ккал/100 г
50 хвилин
Особливості приготування
- Аби баклажанні пластини не були надто жирними, їх можна запекти, попередньо змастивши олією. На відміну від обсмажування, під час запікання баклажан вбере в себе менше олії;
- Цікавим варіантом для начинки замість сиру та горіхів може бути куряча печінка та зелень. У такому випадку готові рулети можна посипати кунжутом;
- Якщо ви маєте гарний блендер, можна зробити начинку із меленої зелені, часнику та спецій – це також буде неймовірно смачно;
- Декорують закуску за класичним рецептом зернятками гранату. Але в сучасних варіаціях зустрічається декор із скибочок томатів та перцю