Depo.Кухня: Рецепт рулетиків з баклажанів із горіхово-сирною начинкою

У цьому випуску Depo.Кухні пропонуємо приготувати дуже смачну, поживну і корисну закуску з баклажанів, в яку просто неможливо не закохатись

Depo.Кухня: Рецепт рулетиків з баклажані…

 

Страви грузинської кухні полюбляють не лише за яскравий смак. Вони водночас оригінальні і вишукані, самобутні і дуже смачні.

Що казати про грузинські закуски – пхалі, бадріджані, сациві, аджапсандал, ніжні надугі, гострі зелені помідори та інші соління. Це ж справжній кулінарний скарб! Грузини, до речі, дуже полюбляють класти у свої страви волоські горіхи – їхню кухню просто неможливо без них уявити. Вони є незамінними у різних соусах і приправах, широко використовуються для приготування різних страв з риби, м'яса і курки, також в овочевих стравах. В грузинських десертах горіхи також є топовим інгредієнтом.

Всі знають традиційну грузинську закуску – баклажани, фаршировані волоським горіхом. Цей рецепт на Depo.Кухні ми подаємо у власній інтерпретації: поєднуємо горіх з вершковим сиром. Таку закуску можна подавати як з соусами так і без них, вона ситна, поживна, корисна. Ці рулетики з баклажанів можна зробити гострими, а можна додати в рецепті інші спеції і отримати ніжний смак. Закуска з баклажанів від цього буде не менш смачною.

Рулетики з баклажанів із горіхово-сирною начинкою

Тож, ставте лайк під відео, а у коментарях пишіть, які страви з баклажанів вам вже доводилось готувати. 

ІНГРЕДІЄНТИ: 

(З розрахунку на 12-14 рулетиків)

  • Баклажани — зображення інгредієнта
    Баклажани

    2 шт.(обираємо довгі)

  • вершковий сир — зображення інгредієнта
    вершковий сир

    130 г

  • волоські горіхи — зображення інгредієнта
    волоські горіхи

    100 г

  • Кінза — зображення інгредієнта
    Кінза

    4-5 гілочок

  • Часник — зображення інгредієнта
    Часник

    2 зубчики

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    на власний смак

  • Олія — зображення інгредієнта
    Олія

    для обсмажування баклажанів

  • Яблучний оцет — зображення інгредієнта
    Яблучний оцет

    на власний смак

  • Спеція карі — зображення інгредієнта
    Спеція карі

    0,5 ч.л.

  • Болгарський перець — зображення інгредієнта
    Болгарський перець

    половинка

ПРИГОТУВАННЯ: 

- Нарізаємо баклажани на пластини завтовшки 3-5 мм (як це робити – дивись відео);

ріжемо баклажани

- Перш ніж обсмажувати, баклажани потрібно підготувати. Щедро солимо баклажанні пластини, лишаємо полежати на 10- 15 хвилин. Так вони віддадуть вологу і не будуть гірчити. Кількість солі визначайте на власний смак. Все залежить від того, скільки солі любите саме ви;

- У цей час приготуємо начинку. Горіхи за допомогою блендеру (або кавомолки) подрібнюємо до стану пасти, додаємо вершковий сир, 1 ч.л. яблучного оцту (можна трохи більше), трохи карі, підсолюємо за смаком, додаємо нарізану кінзу, подрібнений часник і добре перемішуємо;

- Повертаємось до баклажанів. Віджимаємо їх обережно від зайвої вологи, промиваємо водою, обсушуємо паперовим рушником і підсмажуємо з обох боків до рум’яного стану. Баклажанні пластинки не повинні бути твердими. Тож, варто гарно їх обсмажити, але і не пересмажити;

- Даємо 5-7 хвилин баклажанам охолонути;

- Далі робимо рулетики: 1,5 чайної ложки начинки кладемо на край баклажанної пластини і загортаємо у рулетик. Закріпляємо зубочисткою або шпажкою (аби краще тримались). Викладаємо на тарілку для презентації, декоруємо зеленню або мікрогріном. В рулетик можна загорнути тонку скибочку червоного болгарського перцю - так страва виглядатиме яскравіше;

Тепер ви маєте чудовий рецепт рулетиків із баклажанів із сирно-горіховою начинкою. Цей рецепт трохи навіяний Грузією – у їх національній кухні фарширують баклажан горіхами та спеціями, але на Depo.Кухні ми приготували їх на свій манер, з крем-чізом. Це задоволення, яке важко описати словами. Тут потрібно самим приготувати.

депо кухня

Смачного!

  • 12-14 рулетиків

  • 140 гривень (приблизно)

  • 380 Ккал/100 г

  • 50 хвилин

Особливості приготування

 


  • Аби баклажанні пластини не були надто жирними, їх можна запекти, попередньо змастивши олією. На відміну від обсмажування, під час запікання баклажан вбере в себе менше олії;

  • Цікавим варіантом для начинки замість сиру та горіхів може бути куряча печінка та зелень. У такому випадку готові рулети можна посипати кунжутом;

  • Якщо ви маєте гарний блендер, можна зробити начинку із меленої зелені, часнику та спецій – це також буде неймовірно смачно;

  • Декорують закуску за класичним рецептом зернятками гранату. Але в сучасних варіаціях зустрічається декор із скибочок томатів та перцю

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"