Мариновані гриби на грилі. Рецепт від DEPO.Кухня
У цьому випуску смачної рубрики DEPO.КУХНЯ розкриваємо секрети приготування дуже смачних маринованих печериць на грилі
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
23 червня 2019 14:51
Влітку вихідні хочеться перетворювати у "маленьку відпустку". Мешканцям мегаполісів хочеться виїхати на природу, покликати друзів, рідних і влаштувати пікнік. Традиційно за містом ми звикли смажити шашлик, а урізноманітнити м'ясні страви на грилі можна овочевими та грибними закусками.
Тож, сьогодні у випуску ми розкажемо про всі тонкощі маринування та смажіння печериць на грилі, а також розкриємо секрет приготування ідеального соусу для цієї поживної і корисної страви.
Відеорецепт маринованих печериць
Рум'яні та соковиті гриби можуть стати як окремою стравою так і чудовим доповненням до шашлика. Ще гриби багаті на білки. Тому вони підходять для тих, хто з якихось переконань не їсть м'яса. Зокрема, шампіньйони містять вітаміни групи В. Вони допомагають зберегти гарний стан шкіри та волосся, а також зміцнюють нервову систему, усувають втому. В грибах також є такий мікроелемент, як залізо, яке допомагає засвоюватися вітамінам групи В. Гриби можна включати в раціон людям, які страждають на цукровий діабет.
Тож, цікаві рецепти приготування печериць стануть в нагоді всім, хто не лише любить смачно їсти, а і слідкує за своїм здоров'ям і хоче прожити довге життя.
Мариновані печереці на грилі. Результат
4 порції
80 гривень
199 ккал/100 г
25 хвилин
Інгредієнти:
- Печериці
0,5 кг
- Часник
5 зубчиків
- Сметана
100 мл.
- Оливкова олія
2 ст.л.
- Гірчиця
2 ст.л.
- Сіль
0,5 ч.л.
Спеції:
- Прованські трави
за смаком
- Базилік
за смаком
- Перець чорний
за смаком
Приготування:
1. Печериці потрібно помити. За бажанням порізати.
2. Готуємо маринад. У сметану додаєм спеції, сіль, трохи гірчиці та оливкову олію.
3. Маринуємо у гриби у великій ємності. Можна руками промазати соусом гриби під шляпкою.
4. Лишаємо гриби у маринаді на дві години. Можна на більше часу.
5. Смажимо гриби.
Більш детальний рецепт приготування печериць на грилі ви можете подивитись у нашому відеорецепті на каналі Yоutube.
Особливості приготування
Печериці вважають найбезпечнішими грибами. На базарі або в супермаркетах, як правило, продають штучно вирощені печериці;
Вибираючи печериці, зверніть увагу на їх колір. Свіжі шампіньйони мають бути білого, або трохи бурого кольору. Якщо ви в магазині натрапили на гриби, які потемніли - це значить, що вони перезріли. Ці гриби не є шкідливими, але після приготування вони стають жорсткими і не дуже смачними;
Не купляйте печериці зі слизькою чи липкою поверхнею. Це вже зіпсовані гриби. Також небезпечними можуть бути ті печериці, у яких плівка між шляпкою та ніжкою набула темно-коричневого кольору;
Знавці грибів не радять їсти ті шампіньйони, які пролежали в холодильнику біля 4-х днів, потемніли або вкрились плямами. Є ризик отруєння продуктами розпаду. Краще купляти гриби в тій кількості, яку ви здатні вжити за пару днів;
Якщо ви хочете заморозити печериці, вони, дійсно не зіпсуються, але корисних речовин в них буде вже набагато менше;
Свіжі печериці дуже корисні. Їх радять їсти тим, хто страждає від анемії, атеросклерозу. Страви з печериць рекомендують діабетикам. Регулярне вживання страв із печериць сприяє нормальному функціонуванню цілого ряду внутрішніх органів, а особливо нирок, підшлункової залози. Також вони сприяють процесу травлення.
Печериці корисні тим, хто страждає нервовими розладами. Завдяки групі вітамінів В, які є в грибах, печериці позитивно впливають на стан нервових клітин.