Мариновані гриби на грилі. Рецепт від DEPO.Кухня

У цьому випуску смачної рубрики DEPO.КУХНЯ розкриваємо секрети приготування дуже смачних маринованих печериць на грилі 

Мариновані гриби на грилі. Рецепт від DE…

Влітку вихідні хочеться перетворювати у "маленьку відпустку". Мешканцям мегаполісів хочеться виїхати на природу, покликати друзів, рідних і влаштувати пікнік. Традиційно за містом ми звикли смажити шашлик, а урізноманітнити м'ясні страви на грилі можна овочевими та грибними закусками.

Тож, сьогодні у випуску ми розкажемо про всі тонкощі маринування та смажіння печериць на грилі, а також розкриємо секрет приготування ідеального соусу для цієї поживної і корисної страви. 

Відеорецепт маринованих печериць

Рум'яні та соковиті гриби можуть стати як окремою стравою так і чудовим доповненням до шашлика. Ще гриби багаті на білки. Тому вони підходять для тих, хто з якихось переконань не їсть м'яса. Зокрема, шампіньйони містять вітаміни групи В. Вони допомагають зберегти гарний стан шкіри та волосся, а також зміцнюють нервову систему, усувають втому. В грибах також є такий мікроелемент, як залізо, яке допомагає засвоюватися вітамінам групи В. Гриби можна включати в раціон людям, які страждають на цукровий діабет. 

Тож, цікаві рецепти приготування печериць стануть в нагоді всім, хто не лише любить смачно їсти, а і слідкує за своїм здоров'ям і хоче прожити довге життя. 

Мариновані печереці на грилі. Результат

  • 4 порції

  • 80 гривень

  • 199 ккал/100 г

  • 25 хвилин

Інгредієнти:

  • зображення інгредієнта — Печериці
    Печериці

    0,5 кг

  • зображення інгредієнта — Часник
    Часник

    5 зубчиків

  • зображення інгредієнта — Сметана
    Сметана

    100 мл.

  • зображення інгредієнта — Оливкова олія
    Оливкова олія

    2 ст.л.

  • зображення інгредієнта — Гірчиця
    Гірчиця

    2 ст.л.

  • зображення інгредієнта — Сіль
    Сіль

    0,5 ч.л.

Спеції:

  • зображення інгредієнта — Прованські трави
    Прованські трави

    за смаком

  • зображення інгредієнта — Базилік
    Базилік

    за смаком

  • зображення інгредієнта — Перець чорний
    Перець чорний

    за смаком

Приготування:

1. Печериці потрібно помити. За бажанням порізати.

2. Готуємо маринад.  У сметану додаєм спеції, сіль, трохи гірчиці та оливкову олію. 

3. Маринуємо у гриби у великій ємності. Можна руками промазати соусом гриби під шляпкою. 

4. Лишаємо гриби у маринаді на дві години. Можна на більше часу. 

5. Смажимо гриби.

Більш детальний рецепт приготування печериць на грилі ви можете подивитись у нашому відеорецепті на каналі Yоutube.

Особливості приготування

Печериці вважають найбезпечнішими грибами. На базарі або в супермаркетах, як правило, продають штучно вирощені печериці;
Вибираючи печериці, зверніть увагу на їх колір. Свіжі шампіньйони мають бути білого, або трохи бурого кольору. Якщо ви в магазині натрапили на гриби, які потемніли - це значить, що вони перезріли. Ці гриби не є шкідливими, але після приготування вони стають жорсткими і не дуже смачними;
Не купляйте печериці зі слизькою чи липкою поверхнею. Це вже зіпсовані гриби. Також небезпечними можуть бути ті печериці, у яких плівка між шляпкою та ніжкою набула темно-коричневого кольору;
Знавці грибів не радять їсти ті шампіньйони, які пролежали в холодильнику біля 4-х днів, потемніли або вкрились плямами. Є ризик отруєння продуктами розпаду. Краще купляти гриби в тій кількості, яку ви здатні вжити за пару днів;
Якщо ви хочете заморозити печериці, вони, дійсно не зіпсуються, але корисних речовин в них буде вже набагато менше;
Свіжі печериці дуже корисні. Їх радять їсти тим, хто страждає від анемії, атеросклерозу. Страви з печериць рекомендують діабетикам. Регулярне вживання страв із печериць сприяє нормальному функціонуванню цілого ряду внутрішніх органів, а особливо нирок, підшлункової залози. Також вони сприяють процесу травлення. 
Печериці корисні тим, хто страждає нервовими розладами. Завдяки групі вітамінів В, які є в грибах, печериці позитивно впливають на стан нервових клітин.  

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook