Рецепт кабачкових мафінів з паприкою від DEPO.Кухня

У цьому випуску Depo.КУХНІ приготуємо кабачкові мафіни, які є дуже смачними, корисними, а ще для їх випікання потрібно небагато часу

У сучасному життєвому ритмі не у всіх є час стояти по кілька годин на день за плитою. У DEPO.КУХНІ ми удосконалили рецепт смачних мафінів з кабачка, які завжди виходять вдалими. 

Кабачок – це дуже корисний овоч, а страви з нього просто пальчики оближеш! Часто з кабачка готують оладки та ікру, але варто хоча б раз приготувтаи кабачкові мафіни, аби переконатись, що ця страва варта того, аби бути в десятці найулюбленіших домашніх страв із сезонних овочів. 

Відеорецепт кабачкових мафінів

Ароматні пікантні мафіни можуть стати корисною вечерею для всієї родини. Якщо в мафіни додати ковбасу або шинку, вони смакуватимуть під пиво. Також їх можна запікати із сиром та зеленню - це один із найпоширеніших варіантів приготування страви. 

Інгредієнти:

  • зображення інгредієнта — Борошно
    Борошно

    150 г.

  • зображення інгредієнта — Масло вершкове
    Масло вершкове

    50 г.

  • зображення інгредієнта — Кабачки
    Кабачки

    1 шт.

  • зображення інгредієнта — Яйця
    Яйця

    1 шт.

  • зображення інгредієнта — Мелена паприка
    Мелена паприка

    1 ч.л.

  • зображення інгредієнта — Сир твердий
    Сир твердий

    100 г.

  • зображення інгредієнта — Гімалайська сіль
    Гімалайська сіль

    0,5 ч.л.

  • зображення інгредієнта — Розпушувач
    Розпушувач

    0,5 ч.л.

  • зображення інгредієнта — Помідор
    Помідор

    1 шт.

  • зображення інгредієнта — Часник
    Часник

    1 зубчик

  • зображення інгредієнта — Сметана
    Сметана

    для подачі

Приготування: 

  • Натираємо кабачок на тертушці, віджимаємо з нього сік.
  • Борошно змішуємо з розпушувачем, додаємо в натертий кабачок і вбиваємо в цю масу яйце, добре перемішуємо;
  • Натираємо сир на тертушці, додаємо в кабачкову масу. Сюди ж додаємо розтоплене вершкове масло та порізаний кубиками помідор (попередньо помідор потрібно ошпарити кип’ятком та зняти з нього шкірку);
  • Нарізаємо дрібно зубчик часнику, додаємо в кабачкову масу. Солимо, додаємо паприку і ще раз перемішуємо;
  • Форми для кексів (силіконові чи залізні) вистилаємо паперовими спеціальними формами для випічки, закладаємо в них кабачкову масу;
  • За бажанням верхівку сирого кабачкового мафіна можна притрусити сиром. Тоді готові вироби матимуть дуже апетитні верхівки;
  • Випікаємо протягом 35-40 хвилин при температурі 180 °С.

Кабачкові мафіни. Результат

  • 80 гривень

  • 225 ккал/100 г

  • 1 година

Цікаві факти про кабачки:

  • На Європейський континент кабачки потрапили у XVI столітті. Спочатку їх чомусь вирощували у ботанічних садах, а вже у XVII столітті італійці першими почали використовувати їх в їжу.
  • Страви з кабачків є дуже корисними. Якщо ви обираєте молоді кабачки, то, без перебільшення, користь від них можна зрівняти із природними ліками;
  • Кабачки добре впливають на відновлення крові, блокують розвиток атеросклерозу. Крім того, сік кабачків здатен заспокоїти нервову систему. І це лише мінімальна інформація про користь кабачків

Особливості приготування

 


  • За бажанням верхівку сирого кабачкового мафіна можна притрусити сиром. Тоді готові вироби матимуть дуже апетитні верхівки;

  • Випікаємо протягом 35-40 хвилин при температурі 180 °С.

  • Борошно змішуємо з розпушувачем, додаємо в натертий кабачок і вбиваємо в цю масу яйце, добре перемішуємо;

  • Натираємо сир на тертушці, додаємо в кабачкову масу. Сюди ж додаємо розтоплене вершкове масло та порізаний кубиками помідор (попередньо помідор потрібно ошпарити кип’ятком та зняти з нього шкірку);

  • Нарізаємо дрібно зубчик часнику, додаємо в кабачкову масу. Солимо, додаємо паприку і ще раз перемішуємо;

  • Форми для кексів (силіконові чи залізні) вистилаємо паперовими спеціальними формами для випічки, закладаємо в них кабачкову масу;

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook