Рецепт оладків з кабачків від DEPO.Кухня

Оладки, приготовані за цим рецептом, дуже прості у приготуванні, смачні, корисні і малокалорійні

Рецепт оладків з кабачків від DEPO.Кухня…

Для приготування оладків з кабачків потрібні нехитрі інгредієнти та мінімум часу. Головне – смажити їх до золотистої хрумкої шкоринки. Досягти цього можна тоді, коли маса викладається на дуже гарячу сковорідку. Також не варто лити багато олії, бо кабачок пускає сік, а оладки не повинні "плавати" на пательні. Ця страва може бути ідеальним сніданком для тих, хто слідкує за фігурою – у 100 грамах кабачка міститься всього 16,7 ккал. До речі, кабачок за своїм вітамінним складом дуже корисний для шкіри, тому страви з нього підходять для тих, хто бажає якнайдовше зберегти свою шкіру молодою та сяючою.

Відеорецепт оладків з кабачків

 

У Depo.КУХНЯ ми пропонуємо приготувати неймовірно смачні оладки, а подавати їх краще із сметанним соусом. 

Оладки з кабачків. Результат

  • 4 порції

  • 70 гривень

  • 127 ккал/100 г.

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • зображення інгредієнта — Кабачки
    Кабачки

    2 шт.

  • зображення інгредієнта — Борошно
    Борошно

    3-4 ст.л.

  • зображення інгредієнта — Олія
    Олія

    30 мл.

  • зображення інгредієнта — Сіль
    Сіль

    0,5 ч.л.

  • зображення інгредієнта — Кріп
    Кріп

    20 г.

  • зображення інгредієнта — Яйця
    Яйця

    1 шт.

  • зображення інгредієнта — Часник
    Часник

    3 зубчики

  • зображення інгредієнта — Сметана
    Сметана

    для соусу

Приготування:

  1. Якщо ви придбали кабачки з товстою шкіркою – варто їх очистити. А якщо ні, натираємо кабачки разом із шкіркою на тертушці (з великими дірочками, дрібні для оладків не підходять).
  2. Часник треба очистити та розчавити за допомогою часникодавки, додаємо до натертих кабачків. Далі в масу вбиваємо яйце, солимо, перчимо, додаємо дрібно нарізаний кріп, борошно і ретельно вимішуємо. Якщо маса здається вам рідкою, додайте ще трохи борошна. Маса не повинна сильно розтікатись на сковорідці, а повинна тримати форму.
  3. У сковорідці на розігріту олію викладаємо кабачкову масу і обсмажуємо до рум'яної шкоринки. З однієї сторони треба смажити біля трьох хвилин, так само і з іншої. Також варто не відходити далеко від оладків і слідкувати за ними.

 

Соус для оладків:

Беремо не дуже жирну сметану, краще 20% жирності. На одну порцію соусу (50 грамів) вичавити зубчик часнику, додати подрібнений кріп, трохи солі. Соус готовий. Заради експерименту можна додати у соус трохи куркуми. Це надасть соусу не лише цікавого смаку, а й жовтого кольору. Також куркума за своїм складом надзвичайно корисна. Ця спеція виводить з організму токсини та покращує процес травлення. 

Особливості приготування

Для оладків краще вибирати молоді кабачки. Тоді їх не потрібно чистити від шкірки. "Дорослі" великі кабачки краще очистити від шкірки ножем;
За бажанням у готове тісто для оладків з кабачків можна додати трохи сиру. Це надасть їм особливого смаку і зробить їх більш поживними;
З тієї самої маси можна зробити кабачковий торт. Для цього підійде звичайне тісто для кабачкових оладків, тільки туди його не треба робити дуже густим. Кабачкові коржі можна перемазати сметанно-часниковим соусом, або цей самий соус змішати із підсмаженою морквою. Кабачковий торт перед подачею треба поставити в холодильник на пару годин;
Існують рецепти і солодких кабачкових оладків. У цьому випадку до тіста окрім кабачків натирають яблуко і додають цукор. Подавати такі оладки можна з медом, варенням або просто зі сметаною або густим йогуртом. 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook