Смачно і швидко: Рецепти пісної випічки на кожен день
Люди, що дотримуються посту, знають, як іноді важко втриматися від здобних виробів. Але і пісні пироги можуть бути не менш смачними
- Кухня
-
5 квітня 2021 18:00

Depo.ua зібрав найпростіші і швидкі рецепти пісної випічки. Раніше ми писали, як приготувати булгур і пиріжки з нього, які стануть чудовим доповненням до раціону в час харчових обмежень.
У чому особливість пісної випічки
У дні Великого посту не можна вживати продукти тваринного походження. В окремі дні потрібно утриматися від їжі, що була термічно оброблена. Зате немає обмежень на овочі, фрукти та каші. Однак, попри те, що піст — це час для очищення організму, неправильно організоване харчування може погіршити загальний стан і навіть загострити деякі захворювання.
І тим, хто відчуває голод і брак сил без хлібних виробів, але поки не придумав, чим їх замінити, допоможе пісна випічка (без яєць, масла і молочних продуктів).
Як приготувати пісні пироги і булочки: рецепти
Така випічка стане чудовим доповненням до щоденного меню.
Пісний пиріг "Морквяний"
Цей корисний і смачний пиріг сподобається усій родині. Кожен з'їдений шматочок навіює спогади з дитинства — коли терта морква, змішана із цукром, здавалася найкращими ласощами.
Інгредієнти:
- морква, натерта на дрібній тертці, — 2 скл.;
- цукор — ½ скл.;
- борошно — ½ скл.;
- олія — ½ скл.;
- лимонний сік — 2 ч.л.;
- сода — 1 ч.л.;
- мед — 1 ст.л.
Спосіб приготування
-
Змішайте натерту моркву із цукром і розітріть, щоб утворився сік.
-
Додайте лимонний сік, олію і перемішайте, поступово всипте борошно, змішане із содою.
-
Тісто вимісіть і покладіть на деко, змащене олією. Поставте в духовку, нагріту до 220 градусів.
-
Пиріг випікайте до появи золотистої скоринки. Коли трохи охолоне, змастіть рідким медом.
Пісний пиріг із капустою
Випічка з капустою – не менш смачна, ніж свіжі страви з неї. У наш рецепт ми також додали мариновані печериці, але можна обійтися і без них.
Інгредієнти:
- дріжджі — 10 г;
- борошно — 500 г;
- капуста — 500 г;
- цибуля ріпчаста (середня) — 1 шт.;
- гриби мариновані — 200 г;
- цукор — 1 ст.л.;
- сіль - 1 ч.л.;
- олія - 6 ст.л.;
- вода - 300 мл.
Спосіб приготування
-
Борошно просійте, а дріжджі з'єднайте з цукром і теплою водою. Замісіть тісто і додайте олію (3 ст.л.), знову перемішайте. Залиште на 30 хвилин в теплі.
-
Обсмажте цибулю і капусту з грибами окремо. Приправте сіллю, дайте охолонути.
-
Тісто розділіть на дві нерівні частини. Більшу частину розкачайте у формі кола і викладіть на неї начинку. Другою частиною тіста, також розкатаною у формі кола, накрийте начинку. Можна зробити на ній розрізи.
-
Майбутній пиріг накрийте на 10 хвилин рушником, щоб піднявся.
-
Деко змастіть олією, яка залишилася. Поставте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку і випікайте протягом 30 хвилин.
Пісний тертий пиріг з варенням
Якщо хочеться чогось солодкого, а магазинна продукція набридла, пісний пиріг з варенням за нашим рецептом припаде до смаку навіть гурманам.
Інгредієнти:
- борошно — 450 г;
- олія — 100 г;
- варення — 300 г;
- цукор — 150 г;
- ванільний цукор — 10 г;
- розпушувач тіста — 2 ч.л.;
- вода — 120 мл.
Спосіб приготування
-
Просійте борошно і розпушувач, додайте олію і збийте.
-
Цукор і ванільний цукор залийте теплою водою і перемішайте — цукор має розчинитися.
-
Отриманий розчин додайте до суміші з борошна і замісіть тісто.
-
Розділіть тісто на дві нерівні частини: меншу помістіть в морозильник на 30 хвилин, а велику розкачайте у формі кола і помістіть у холодильник на 30 хвилин.
-
На більшу частину тіста викладіть варення, а меншу натріть на крупній тертці на начинку.
-
Поставте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку і випікайте протягом 25-30 хвилин.
Пісний пиріг з яблуками
Випічка з яблуками — найкраще доповнення до чаю. Яблучним пісним пирогом можна і гостей потішити, і самому поласувати. І ніхто навіть не здогадається, що він без яєць, сметани і масла!
Інгредієнти:
- борошно — 180 г;
- олія — 80 мл;
- сода — 1 ч. л.;
- цукор — 120 г;
- оцет яблучний — 1 ч. л.;
- ванілін — 1 г;
- яблука (середні) — 3 шт.;
- кориця — 0,5 ч. л.;
- горіхи волоські — 30 г.
Спосіб приготування
-
Два яблука без шкірки натріть на крупній тертці і перемішайте з цукром (70 г).
-
Додайте в суміш яблучний оцет, олію, борошно, ванілін, соду і корицю — перемішайте.
-
Дно форми для випічки застеліть пергаментом і змастіть олією.
-
Подрібніть волоські горіхи, змішайте з цукром, що залишився, і розподіліть по дну форми для пирога.
-
Яблуко, що залишилось, наріжте шматочками і викладіть рівним шаром на горіхову суміш.
-
Зверху викладіть тісто і розрівняйте його ложкою.
- Поставте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку і випікайте протягом 25-30 хвилин.
-
Коли пиріг буде готовий, його можна перевернути догори дном і подавати до столу.
Пісний пиріг із вишнями
Пісний пиріг із замороженими вишнями прикрасить навіть святковий стіл.
Інгредієнти:
- вишні заморожені — 1 скл.;
- борошно пшеничне — 4 скл.;
- цукор — 1,5 - 2 скл.;
- цукрова пудра — 2 ст. л.;
- вода газована — 0,5 л;
- крохмаль — 2 ст.л.;
- олія — 100 мл;
- ванілін — на смак;
- розпушувач — 10 г;
- сіль — дрібка.
Спосіб приготування
-
Борошно і розпушувач просійте, додайте до них цукор, ванілін, сіль і перемішайте.
-
Влийте в суміш олію і газовану воду.
-
Форму для випічки вистеліть пергаментом, змастіть олією.
-
Розморожені вишні для випічки присипте крохмалем.
-
У форму налийте 1/2 тіста, викладіть вишні і розподіліть по них тісто.
-
Поставте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте протягом 30-40 хвилин.
Пісні булочки з родзинками
Без яєць і масла цілком реально приготувати м'які і ароматні булочки. Головне — використовувати правильний рецепт
Інгредієнти:
- борошно пшеничне — 500 г;
- цукор — 0,2 скл.;
- олія — 3 ст.л.;
- вода — 125 мл;
- дріжджі сухі — 10 г;
- ванілін — 5 г;
- родзинки — 100 г.
Спосіб приготування
-
У теплу воду додаємо дріжджі, 1 ст.л. цукру, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
-
Додаємо до дріжджів борошно і цукор, що залишився, вимішуючи тісто ложкою.
-
У суміш вливаємо олію, додаємо родзинки і ванілін. Знову перемішуємо.
-
Тісто ставимо в тепле місце на 1,5 години.
-
Коли тісто підніметься, вимішуємо його і даємо постояти ще хвилин 30.
-
Розігріваємо духовку до 200 градусів, а поки вона нагрівається, робимо булочки — вони можуть бути будь-якої форми.
-
Булочки викладаємо на деко, застелене пергаментом. Їх можна змастити міцно завареним чаєм. Випікаємо протягом 10 хвилин.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кухня
Всі новини на одному каналі в Google News