Легкий літній десерт – полуничне желе від Лізи Глинської

Українська кулінарка і популярна блогерка Єлизавета Глінська поділилася рецептом полуничного желе 

Журналіст відділу «Життя»
Легкий літній десерт – полуничне желе ві…
Фото: Instagram

Сезон полуниці триває, ягода дешевшає, а це значить, що окрім варення, джемів та пирогів, можна скуштувати нову страву. Переможниця "Майстер Шеф" Ліза Глінська оприлюднила на своїй сторінці в Instagram докладний рецепт полунично-лаймового желе, а на своєму каналі на YouTube відеоурок з його приготування. Depo.ua пропонує з ними познайомитися. 

Полунично-лаймовому желе: рецепт від Лізи Глінської

полуничне желе

Отже, для приготування цього десерту вам знадобляться доступні продукти та мінімум техніки. 

Складові:

  • 300 г полуниці
  • 300 г полуничного пюре
  • 50 г цукру (можна замінити коричневим цукром, сиропом топінамбура або кленовим)
  • 1 лайм
  • 100 мл води
  • 12 г желатину + 60 мл води
  • ягоди для декору (полуниця + малина)

Приготування:

1. Миємо полуницю, чистимо та ріжемо на однакові невеликі шматочки. Складаємо до миски.

Ліза Глінська

2. Робимо пюре з полуниці, збиваючи її блендером до однорідної консистенції.

3. Заливаємо желатин прохолодною водою і перемішуємо. Чекаємо 10 хвилин, доки желатин набухне.

4. Беремо сотейник і кладемо туди полуничне пюре. Додаємо воду та шматки нарізаної полуниці. 

полуничне желе

5. Беремо лайм та натираємо його усю цедру на дрібній терці. Додаємо до сотейника. Сік цього ж лайму вичавлюємо до нашої полуничної суміші. 

6. Додаємо цукор чи замінник цукру й гарно перемішуємо.

7. Ставимо суміш на плиту і доводимо її до кипіння. Варимо декілька хвилин. Знімаємо сотейник з плити, а із суміші пінку, що утворилася.

8. Додаємо желатин, що набух, і перемішуємо.

9. Наливаємо суміш до формочок. 

полуниця желе

10. Ставимо наші форми до холодильника і чекаємо 6-7 годин. Згодом прикрашаємо желе свіжими фруктами чи ягодами на вибір.

полуничне желе від глінської

Порада. Таке желе можна готувати не тільки з полуниці, а й з малини, смородини, вишні та інших ягід. Якщо у вас нема лайма, його можна замінити лимоном. Прикрашати желе можна не тільки свіжими ягодами, а й м'ятою та, наприклад, фісташкою. 

Смачного!

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кухня

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme