Depo.Кухня: Готуємо найсмачнішу страву з кабачків
Готуємо на Depo.Кухні один із найсмачніших овочів - кабачок
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
25 червня 2020 17:00
Рецептів страв із кабачків - безліч. Їх готують на грилі, запікають, смажать та подають із різноманітними соусами, додають сирими у салати, тушкують, маринують, на основі кабачків печуть смачні кекси, варять з них варення і легкі супи. Словом, з кабачка можна при бажанні приготувати будь-що. До того ж він займає особливе місце серед дієтичних продуктів: у ньому рекордно низький вміст калорій - всього 24 Ккал /100 г. Кабачок легко засвоюється організмом, покращує роботу травної системи, а при регулярному вживанні кабачка помітно покращується стан шкіри. Своє застосування він знайшов і у косметології.
Не дивлячись на відсутність яскраво вираженого смаку, страви з кабачка дуже популярні у багатьох країнах світу. На Depo.Кухні ми готували кабачкові оладки, ароматні мафіни, а також брауні з кабачком, який став хітовою стравою минулого року. Цього разу ми пропонуємо приготувати смачні кабачкові човники, які не залишать байдужими усіх любителів цього унікального овоча.
РЕЦЕПТ КАБАЧКОВИХ ЧОВНИКІВ ВІД DEPO.КУХНІ
Інгредієнти:
- Кабачки
3 шт. (середнього розміру)
- Цибуля
1 головка середнього розміру
- Часник
2-3 зубчики
- Помідор
2 шт. (середніх за розміром)
- Печериці
150 г
- моцарела
150 г
- Базилік
1 невеликий пучок
- Сіль
за смаком
- Перець чорний
за смаком
- Олія
для підсмажування овочів та печериць
Приготування кабачкових човників:
- Розрізаємо молоді кабачки уздовж. Охайно ложкою виймаємо серединку (дивись відео) і відкладаємо. Серцевина знадобиться для начинки "кабачкових човників";
- Чистимо цибулю, нарізаємо її і обсмажуємо на сковорідці на олії протягом 2-3 хвилин до золотистого кольору. Сюди ж додаємо порізані печериці і обсмажуємо ще впродовж 3-х хвилин;
- Далі до підсмаженої цибулі з печерицями додаємо посічену середину з кабачків та дрібно нарізаний помідор;
- Обсмажуємо овочі ще протягом 5 хвилин;
- Солимо, перчимо суміш, наповнюємо нею кабачкові "човники" і зверху вичавлюємо часник. Якщо немає часникодавки, то часник можна дрібно порубати;
- Викладаємо начинені кабачки на застелене пергаментом деко і ставимо пектись у духовку при температурі 180 °С на 20 хвилин;
- Виймаємо кабачки, посипаємо щедро натертим сиром моцарела та запікаємо ще протягом 10-12 хвилин при температурі 180 °С;
- Виймаємо кабачки, викладаємо страву на блюдо і прикрашаємо листям базиліку;
- За бажанням подавати можна зі сметанним соусом (сметана змішується з сіллю та дрібно порізаним часником.
3 порції
залежить від сезону
127 Ккал/100 г
55 хвилин (разом із підготовкою інгредієнтів)
Особливості приготування
- Для "кабачкових човників" краще обирати молоді кабачки. Так страва буде ніжнішою на смак, а молоде недозріле кабачкове насіння завжди можна підсмажити та додати у начинку;
- Із "кабачковими човниками" можна сміливо експерементувати. Фарширувтаи їх можна різними м'ясними фаршами, можна "гратись" із комбінаціями овочів та додавати кілька видів сиру. Зокрема, до овочевої начинки підходить навіть рікота;
- Варто пам'ятати про часник. Він завжди буде доречним чи то у соусі до кабачків чи то в начинці до нього.