Depo.Кухня: Готуємо найсмачнішу страву з кабачків

Готуємо на Depo.Кухні один із найсмачніших овочів - кабачок 

Depo.Кухня: Готуємо найсмачнішу страву з…

Рецептів страв із кабачків - безліч. Їх готують на грилі, запікають, смажать та подають із різноманітними соусами, додають сирими у салати, тушкують, маринують, на основі кабачків печуть смачні кекси, варять з них варення і легкі супи. Словом, з кабачка можна при бажанні приготувати будь-що. До того ж він займає особливе місце серед дієтичних продуктів: у ньому рекордно низький вміст калорій - всього 24 Ккал /100 г. Кабачок легко засвоюється організмом, покращує роботу травної системи, а при регулярному вживанні кабачка помітно покращується стан шкіри. Своє застосування він знайшов і у косметології. 

Не дивлячись на відсутність яскраво вираженого смаку, страви з кабачка дуже популярні у багатьох країнах світу. На Depo.Кухні ми готували кабачкові оладки, ароматні мафіни, а також брауні з кабачком, який став хітовою стравою минулого року. Цього разу ми пропонуємо приготувати смачні кабачкові човники, які не залишать байдужими усіх любителів цього унікального овоча. 

РЕЦЕПТ КАБАЧКОВИХ ЧОВНИКІВ ВІД DEPO.КУХНІ 

Інгредієнти: 

  • Кабачки — зображення інгредієнта
    Кабачки

    3 шт. (середнього розміру)

  • Цибуля — зображення інгредієнта
    Цибуля

    1 головка середнього розміру

  • Часник — зображення інгредієнта
    Часник

    2-3 зубчики

  • Помідор — зображення інгредієнта
    Помідор

    2 шт. (середніх за розміром)

  • Печериці — зображення інгредієнта
    Печериці

    150 г

  • моцарела — зображення інгредієнта
    моцарела

    150 г

  • Базилік — зображення інгредієнта
    Базилік

    1 невеликий пучок

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    за смаком

  • Перець чорний — зображення інгредієнта
    Перець чорний

    за смаком

  • Олія — зображення інгредієнта
    Олія

    для підсмажування овочів та печериць

Приготування кабачкових човників: 

- Розрізаємо молоді кабачки уздовж. Охайно ложкою виймаємо серединку (дивись відео) і відкладаємо. Серцевина знадобиться для начинки "кабачкових човників";

кабачкові човники

- Чистимо цибулю, нарізаємо її і обсмажуємо на сковорідці на олії протягом 2-3 хвилин до золотистого кольору. Сюди ж додаємо порізані печериці і обсмажуємо ще впродовж 3-х хвилин;

- Далі до підсмаженої цибулі з печерицями додаємо посічену середину з кабачків та дрібно нарізаний помідор;

нарізка томатів

- Обсмажуємо овочі ще протягом 5 хвилин;

- Солимо, перчимо суміш, наповнюємо нею кабачкові "човники" і зверху вичавлюємо часник. Якщо немає часникодавки, то часник можна дрібно порубати;

човники з кабачків

- Викладаємо начинені кабачки на застелене пергаментом деко і ставимо пектись у духовку при температурі 180 °С на 20 хвилин;

- Виймаємо кабачки, посипаємо щедро натертим сиром моцарела та запікаємо ще протягом 10-12 хвилин при температурі 180 °С;

човники з кабачків з сиром

- Виймаємо кабачки, викладаємо страву на блюдо і прикрашаємо листям базиліку;

- За бажанням подавати можна зі сметанним соусом (сметана змішується з сіллю та дрібно порізаним часником.

готові кабачкові човники

  • 3 порції

  • залежить від сезону

  • 127 Ккал/100 г

  • 55 хвилин (разом із підготовкою інгредієнтів)

Особливості приготування

- Для "кабачкових човників" краще обирати молоді кабачки. Так страва буде ніжнішою на смак, а молоде недозріле кабачкове насіння завжди можна підсмажити та додати у начинку;

- Із "кабачковими човниками" можна сміливо експерементувати. Фарширувтаи їх можна різними м'ясними фаршами, можна "гратись" із комбінаціями овочів та додавати кілька видів сиру. Зокрема, до овочевої начинки підходить навіть рікота;

- Варто пам'ятати про часник. Він завжди буде доречним чи то у соусі до кабачків чи то в начинці до нього. 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"