Depo.Кухня: Готуємо пряний кекс із цукіні
Кекс із цукіні зі шматочками шоколаду - "must cook" цього літа
- Кухня
- Наталія Литвинова
-
17 липня 2020 17:00
Стравам з кабачків на Depo.Кухні відведене особливе місце. Користь цього овоча надзвичайна, а приготувати з кабачків можна стільки всього смачного, що всі страви заслуговують бути зібраними в окремій товстій збірці.
У нас в рубриці ви знайдете рецепти смачнючих кабачкових оладків, запашних мафінів, кабачкових човників, також можете приготувати брауні з кабачком. Але "must cook" цього літа, безперечно – це пряний кекс з цукіні та шоколадом. Легкий та ніжний, зі шматочками шоколаду всередині та горішками. Натертому цукіні в цьому ансамблі відведена роль зволожуючого інгредієнта, а враховуючи його харчову цінність, десерт стає більш корисним.
Приготуйте і ви цей пряний кекс із цукіні і не забудьте додати в тісто ті спеції, про які ми говоримо у відеорецепті та шоколад.
РЕЦЕПТ ПРЯНОГО КЕКСУ З ЦУКІНІ ВІД DEPO.КУХНІ
Інгредієнти:
- пшеничне борошно
240 г
- Масло вершкове
120 г
- Цукор
130 г
- Шоколад
70 г
- Яйця
3 шт.
- Цукіні
170 г (натерти на середній тертушці)
- Фундук
40 г (подрібнити)
- Розпушувач
1 ч.л. (без гірки)
- Сіль
дрібка
- суміш спецій
1 ч.л. (мелена кориця, аніс, кардамон)
- Цукрова пудра
1,5 ч.л. (для декору готового кексу)
Приготування:
- Можна вже одразу поставити духовку розігріватись.
- Із цукіні зрізаємо шкірку і натираємо на середній тертушці;
- Шоколад ріжемо ножем на невеликі шматочки. У цьому рецепті ми використовуємо шоколад марки "Корона" із вмістом какао 56%. Він ідеально підходить для випічки: його можна додавати як в саме тісто так і готувати з нього глазур.
- Вершкове масло збиваємо міксером із цукром та дрібкою солі до кремоподібного стану;
- У масляну суміш почергово вводимо яйця, не перестаючи збивати суміш міксером;
- Сюди ж додаємо шоколад, фундук та натертий цукіні, ретельно перемішуємо суміш;
- Всипаємо частину борошна у суміш, перемішуємо. Потім досипаємо сюди ж те борошно, яке залишилось, додаємо 1 ч.л. розпушувачу і 1 ч.л. (без гірки)суміші спецій. Ще раз якісно перемішуємо;
- Форму для кексу змащуємо вершковим маслом, заливаємо туди масу і ставимо у духовку випікатись при температурі 180 °С протягом 45-50 хвилин.
- Готовому кексу треба дати трохи часу на остигання і після цього присипати цукровою пудрою.
1 кекс на 5-6 персон
140-150 грн.
410 Ккал/100 г
1 год. 15 хв.
Особливості приготування
- Перш ніж закладати тісто у форму, змажте її трохи олією або вершковим маслом;
- Цукіні не треба натирати на дуже дрібній тертушці, інакще зіпсується його необхідна текстура. Натирати потрібно на тертушці середнього розміру;
- Для кексу також можна зробити шоколадну глазур. Рецепт дуже смачної глазурі ви можете взяти із відео Depo.Кухні про пиріг із гарбузовим пюре та шоколадом.
- Якщо ви таки вирішили пиріг з цукіні декорувати шоколадною глазур'ю, тоді доречно буде верхівку пирога трохи присипати кокосовою стружкою. У такому випадку цукрова пудра вам вже не знадобиться.