Depo.ua Logo

Depo.Кухня: Готуємо пряний кекс із цукіні

Кекс із цукіні зі шматочками шоколаду - "must cook" цього літа

Depo.Кухня: Готуємо пряний кекс із цукін…

Стравам з кабачків на Depo.Кухні відведене особливе місце. Користь цього овоча надзвичайна, а приготувати з кабачків  можна стільки всього смачного, що всі страви заслуговують бути зібраними в окремій товстій збірці.

У нас в рубриці ви знайдете рецепти смачнючих кабачкових оладків, запашних мафінів, кабачкових човників, також можете приготувати брауні з кабачком. Але "must cook" цього літа, безперечно – це пряний кекс з цукіні та шоколадом. Легкий та ніжний, зі шматочками шоколаду всередині та горішками. Натертому цукіні в цьому ансамблі відведена роль зволожуючого інгредієнта, а враховуючи його харчову цінність, десерт стає більш корисним.

Приготуйте і ви цей пряний кекс із цукіні і не забудьте додати в тісто ті спеції, про які ми говоримо у відеорецепті та шоколад.

РЕЦЕПТ ПРЯНОГО КЕКСУ З ЦУКІНІ ВІД DEPO.КУХНІ

Інгредієнти: 

  • пшеничне борошно — зображення інгредієнта
    пшеничне борошно

    240 г

  • Масло вершкове — зображення інгредієнта
    Масло вершкове

    120 г

  • Цукор — зображення інгредієнта
    Цукор

    130 г

  • Шоколад — зображення інгредієнта
    Шоколад

    70 г

  • Яйця — зображення інгредієнта
    Яйця

    3 шт.

  • Цукіні — зображення інгредієнта
    Цукіні

    170 г (натерти на середній тертушці)

  • Фундук — зображення інгредієнта
    Фундук

    40 г (подрібнити)

  • Розпушувач — зображення інгредієнта
    Розпушувач

    1 ч.л. (без гірки)

  • Сіль — зображення інгредієнта
    Сіль

    дрібка

  • суміш спецій — зображення інгредієнта
    суміш спецій

    1 ч.л. (мелена кориця, аніс, кардамон)

  • Цукрова пудра — зображення інгредієнта
    Цукрова пудра

    1,5 ч.л. (для декору готового кексу)

Приготування:

  • Можна вже одразу поставити духовку розігріватись.
  • Із цукіні зрізаємо шкірку і натираємо на середній тертушці;
  • Шоколад ріжемо ножем на невеликі шматочки. У цьому рецепті ми використовуємо шоколад марки "Корона" із вмістом какао 56%. Він ідеально підходить для випічки: його можна додавати як в саме тісто так і готувати з нього глазур.
  • Вершкове масло збиваємо міксером із цукром та дрібкою солі до кремоподібного стану;
  • У масляну суміш почергово вводимо яйця,  не перестаючи збивати суміш міксером;
  • Сюди ж додаємо шоколад, фундук та натертий цукіні, ретельно перемішуємо суміш;
  • Всипаємо частину борошна у суміш, перемішуємо. Потім досипаємо сюди ж те борошно, яке залишилось, додаємо 1 ч.л. розпушувачу і  1 ч.л. (без гірки)суміші спецій. Ще раз якісно перемішуємо;
  • Форму для кексу змащуємо вершковим маслом, заливаємо туди масу і ставимо у духовку випікатись при температурі 180 °С протягом 45-50 хвилин.
  • Готовому кексу треба дати трохи часу на остигання і після цього присипати цукровою пудрою.

  • 1 кекс на 5-6 персон

  • 140-150 грн.

  • 410 Ккал/100 г

  • 1 год. 15 хв.

Особливості приготування

- Перш ніж закладати тісто у форму, змажте її трохи олією або вершковим маслом;

- Цукіні не треба натирати на дуже дрібній тертушці, інакще зіпсується його необхідна текстура. Натирати потрібно на тертушці середнього розміру;

- Для кексу також можна зробити шоколадну глазур.  Рецепт дуже смачної глазурі ви можете взяти із відео Depo.Кухні про пиріг із гарбузовим пюре та шоколадом

- Якщо ви таки вирішили пиріг з цукіні декорувати шоколадною глазур'ю, тоді доречно буде верхівку пирога трохи присипати кокосовою стружкою. У такому випадку цукрова пудра вам вже не знадобиться. 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme